Hirdetmények

Tájékoztató új településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet tervezetéről

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, továbbá, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm.rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) előírásai alapján Nagyhuta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta Nagyhuta község településképének védelméről szóló 12/2017. (XII.27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet), amely 2018. január 1-én lépett hatályba.

Szükségessé vált új rendelet megalkotása a jogharmonizáció megteremtése és aktualizálása érdekében.
Kormányrendelet előírásai alapján a településképi rendelet elfogadását meg kell, hogy előzze egy államigazgatási véleményeztetés illetve partnerségi egyeztetés.
 Az Önkormányzat –a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében a rendelet  tervezetet elérhetővé tette a www.nagyhuta.hu honlapon, illetve a község hirdetőtábláin.
Tájékoztatom továbbá Önöket arról is, hogy a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának újbóli meghosszabbításáról szóló 271/2021. (V.21.) Kormányrendeletben foglaltakra tekintettel lakossági fórum megtartása nem kerül sor.

 

Nagyhuta Községi Önkormányzat Képviselő –Testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól 7/2017. (VII.10.) önkormányzati rendeletben meghatározott partnerek a községi honlapról (www.nagyhuta.hu) letölthető vagy a Pálházai Közös Önkormányzati Hivatal Kishutai Kirendeltségén átvehető partneri adatlap kitöltésével közölhetik írásos észrevételeiket, javaslataikat, véleményeiket a rendelet tervezetével kapcsolatosan.

A kitöltött partneri adatlapot Nagyhuta Községi Önkormányzat (3994 Nagyhuta, Petőfi S. u. 10.) címére vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímre szíveskedjenek megküldeni.

A vélemények beérkezési határideje: 2021. 08.14.

Tisztelettel:

Suták József sk.

Nagyhuta Község Polgármestere

 

partneri adatlap

Településkép-védelme rendelet tervezet